...

Engelsiz Üniversite Birimi

ULUSLARARASI ENGELSİZ BİLİŞİM 2022 KONGRESİ
27/06/2022

BİLTEVT’2022

“Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım”

ULUSLARARASI ENGELSİZ BİLİŞİM 2022 KONGRESİ

22-24 Eylül 2020 – Manisa

https://engelsizbilisim.org/biltevt/

“Biltevt2022: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresi”, kurumlar arası işbirliğiyle  Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde 22-24 Eylül 2022'de Manisa’da düzenlenecektir. Sekretaryasını Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu'nun yürüteceği kongremizde 2022 yılı partner ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Kongrede oturumlar yüz yüze ve çevrimiçi birlikte gerçekleşecektir.

Kongre ile ilgili olarak işbirliği görüşmeleri, kurulların oluşturulması çalışması ve yer planlaması çalışmaları devam etmekte olup kesinleşen bilgilere web sayfamızda yer verilecektir.

Kongre sürecinde kurumsal veya bireysel olarak her türlü öneri, destek ve işbirliğine açığız. Bizimle info@engelsizbilisim.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Not: “Biltevt2022: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresi”nde yer alacak tüm bildiri ve sunularda erişilebilirlik şartı aranacaktır.

 

BİLDİRİ ÖZETi ve OTURUM TEKLİFİ GÖNDERİMİ 

Son Tarih: 30 temmuz 2022

 

Bildiri Özet Gönderimi

Bildiri özet gönderimini aşağıdaki formu kullanarak 30 Temmuz 2022 tarihine kadar yapabilirsiniz. Kabul edilen bildiriler bilim kurulundan geldikçe web sayfamızda ilan edilecektir.

 

Kongrede kabul edilen bildirilere ait Bildiri Özet Kitabı yayınlanacaktır. Ayrıca Bilim Kurulunca belirlenecek tam metin bildirilerin geliştirilmiş hallerine 2022 yılında uluslararası kitap olarak basımı planlanan ‘Engelsiz Bilişim 2022″ kitap çalışmasında bölüm olarak yer verilecektir.

 

Bildiri Özet Gönderimi İçin:

https://engelsizbilisim.org/biltevt/bildiriozetgonderimi/

 

Oturum Teklifi

Teklif etmek istediğiniz oturumla ilgili olarak aşağıdaki bilgileri 30 Temmuz 2022 tarihine kadar destek@engelsizbilisim.org adresine eposta ile bildiriniz.

 

Not: Oturumlarla ilgili olarak oturum başkanlıkları tarafımızca belirlenecektir.

 

Oturum Bilgileri: Oturum Başlığı, 100 Kelimeyi geçmeyecek kısa özet, Konuşmacılar Ad Soyad, Ünvan ve Konuşma Başlıkları

 

TEMALAR

Uzaktan Eğitim - Akıllı Şehirler – Yapay Zeka - Bilişim Teknolojilerinde Erişilebilirlik - Elektronik Haberleşmede Engelsiz Erişim Çalışmaları - Eğitimde Bilişim Teknolojileri - İstihdam ve Bilişim - Mobil Öğrenme - Engelli ve Medya - e-devlet Uygulamaları - Hayatı Kolaylaştıran Yazılımlar - Başarı Hikayeleri - Dünya ve Avrupa Birliği Uygulamaları - Üniversiteler ve Bilişim - İnovasyon ve Girişimcilik - Görme Engelliler ve Bilişim - İşitme Engelliler ve Bilişim - Otizm ve Bilişim - Özel Eğitimde Bilişim