...

Engelsiz Üniversite Birimi

Engelsiz Üniversite Birimi Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
05/01/2022

Engelsiz Üniversite Birimi tarafından 04 Ocak 2022 Salı günü saat 13:00’da Fen Bilimleri Enstitüsü Toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Sekreteri, Engelsiz Üniversite Birim Temsilcileri ve Daire Başkanlıklarından ilgili Müdürler ve Özel gereksinimli öğrenci danışmanları katılmıştır. 

Toplantıda, birim koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kağan CEBE konuşmasında, Engelsiz Üniversite Biriminin yapısı, hedefleri, Birim Temsilcilerinin görevleri ve özel gereksinimli öğrencilere sunulan hizmetler hakkında bilgilendirme yapmıştır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri başvuru süreci ve başvuru yapılacak alanlar hakkında detaylar ortaya konmuştur.

Toplantıda, Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hale ÇOTUK konuşmasında, yaklaşan Final ve Bütünleme sınav döneminde özel gereksinimli Öğrencilere yönelik dikkat edilmesi gereken hususlar ve özellikle görme güçlüğü çeken öğrenciler için yapılması gereken uyarlamalar hakkında detaylı bilgiler vermiştir. Özel gereksinimli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılabilecek çevresel düzenlemeler, dokunsal uyaranları kullanma, öğrencinin engel düzeyine bağlı ortamı belirleme, betimleyici anlatımlar ve materyalleri uyarlama yöntemleri katılımcılara açıklanmıştır.