...

Engelsiz Üniversite Birimi

ENGELSİZ KOP PROJESİ
02/06/2017

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından her yıl birliğe üye bir üniversitede yapılması planlanan “Engelsiz KOP Zirvesi”nin ilki Aksaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

"ENGELSİZ KOP ZİRVESİNE" Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birim Koodinatörü Doç. Dr. Zeliha LEBLEBİCİ, Öğrencilerimizden Abdullah SÜMER ve Kevser GÜNAY katıldılar. ASÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen zirveye, UNİKOP’a üye üniversitelerden temsilciler ve yaklaşık 150 engelli birey katıldı.

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, engellilerin hayatını kolaylaştıracak ve farkındalık oluşturacak her çalışmayı önemsediklerini söyledi. Üniversitede, engellilerle ilgili yapılacak çok önemli çalışmaların planlandığını ve bunlardan bir kısmının gerçekleştirildiğini, ancak ülke olarak bu konuya daha fazla eğilmek gerektiğini anlatan Şahin, “Kısa zaman öncesine kadar ülke olarak bu meselenin önemini yeterince kavrayamamıştık. Üniversitemizde 2013 yılında kurulan ve engellilerle ilgili çalışma yürüten birimimiz aktif şekilde çalışıyor. Burada emek sarf eden çok sayıda arkadaşımız mevcut. Önümüzdeki yıllarda engellilerle ilgili sorunların anında çözülebildiği, fark edemediğimiz eksiklikleri de hızlı şekilde tespit edip çözümü için daha yoğun çalışan bir üniversite ve ülke olmak için gayret ediyoruz” dedi.

ASÜ Engelsiz Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emine Fırat ise etkinliğin her yıl KOP bölgesi üniversitelerinden birinde yapılmasının planlandığını ifade ederek, zirvenin amacının üniversitelerarası ulusal ve sosyal ilişkileri kuvvetlendirmek, öğrencilerin kaynaşmasını en üst seviyeye çıkarmak olduğunu kaydetti.

Etkinlik kapsamında Bölge Üniversitelerden katılan Birim Temsilcilerine Teşekkür Belgeleri verildi, engellilerin hazırladığı halk oyunu gösterisi izlendi ve hemen ardından temsili olarak derslere katılan öğrencilere “Fahri Lisans Diploması” takdim edildi. Öğrenciler diploma coşkusunu kep atarak yaşadı. Çeşitli sportif etkinliklerin de düzenlendiği zirveyi öğrenciler ve akademisyenler takip etti.