...

Engelsiz Üniversite Birimi

Hayatın İçinde Hep Birlikteyiz
17/05/2017

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi tarafından Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin katılımı ile “Engelliler Haftası” kapsamında sosyal program düzenlendi.

Program açılışı Engelsiz Üniversite Birim Başkanı Doç. Dr. Zeliha LEBLEBİCİ’nin konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının akabinde özel çocuklarımız ve ebeveynlerine kahvaltı ikramı gerçekleştirildi.

Program kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nurdan DEMİR tarafından Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliği ile hazırlanan “Engelli Olmak Engel Değildir” temalı fotoğraf sergisinin açılışı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatma KARİPCİN, Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Selçuk ŞİMŞEK, Sağlık Hizmetleri Melek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner METE ve birim başkanı Doç. Dr. Zeliha LEBLEBİCİ’nin katılımları ile gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Nurdan DEMİR  sergilenen fotoğrafların çekimleri esnasında yaşadığı deneyimleri ve özel çocukların öykülerini ziyaretçilerle paylaştı.

Program, Engelsiz Üniversite Birim Üyesi Öğr. Gör. Kamuran ÖZDİL danışmanlığında Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümü öğrencileri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı  dolgu oyuncakların çocuklara hediye edilmesi ile devam etti. Çocuk Gelişimi Öğrencileri tarafından çocuklara yapılan yüz boyama etkinliği sonrasında hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan el yıkama dansı yapıldı. Programda müzik eşliğinde özel çocuklarımız, ebeveynleri, öğretmenleri ve gönüllü öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. Gerçekleştirilen etkinliklerin ardından toplu fotoğraf çekimleri ile program sona erdi.