...

Engelsiz Üniversite Birimi

Hayat Paylaştıkça Güzel
07/12/2016

3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle Üniversitemiz, Engelsiz Üniversite Birim koordinatörü Doç. Dr. Zeliha Leblebici, Sosyal Sorumluluk Kulüp Başkanı Uzman Derya Yazıcı Bozkurt ve kulüp öğrencileri Kapadokya Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencileriyle bir araya geldiler.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan programda, Okul Müdürü Erhan AKIN günün önemini belirterek “3 Aralık Dünya Engelliler Gününün Amacı Kutlama değil Farkındalıkların artırılma günü olmalı, Topluma düşen görevler içerisinde en önemli olanı, engelli bireyi engeliyle değil, karakteriyle, hayattaki varlığıyla ve her insan gibi en iyi şekilde hayatta varolma hakkıyla tanımlamaktır.

Kişinin engeline uygun yolların, binaların, hastanelerin, okulların varlığı, engelli bireyin engelinden bağımsız olarak var olmasını sağlayacaktır. Hepimize düşen engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla var olmalarını sağlamaktır. Bize düşen engelli bireylerimizi topluma kazandırmaktır." şeklinde konuştu.

Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileriyle bir araya gelen ve müzikler eşliğinde eğlenen özel öğrenciler, aktiviteler ve pasta kesimi ile coşkulu bir gün geçirdi.